Παραλίες Λευκάδας

Παραλίες Λευκάδας

H Λευκάδα ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα ελληνικά νησιά για τις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει με κύριο χαρακτηριστικό της τα τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά της. Συνεχώς οι παραλίες της ψηφίζονται από τους τουριστικούς οδηγούς ως οι καλύτερες στην Μεσόγειο έχοντας αποκτήσει παγκόσμια φήμη.

Οι εντυπωσιακές σε μήκος και ομορφιά παραλίες βρίσκονται στη δυτική ακτογραμμή της Λευκάδας. Αμμώδεις παραλίες με καθαρά νερά που συγκλονίζουν: Αμμόγλωσσα, Κάστρο, Γύρα, Αϊ Γιάννης, Πευκούλια, Άγιος Νικήτας, Μύλος, Κάθισμα, Γιαλός, Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι.

Το Πόρτο Κατσίκι, η φημισμένη και βραβευμένη ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και μια από τις δημοφιλέστερες της Μεσογείου, κόβει την ανάσα από την πρώτη κιόλας ματιά. Απότομα άσπρα βράχια πάνω από την υπέροχη αμμουδιά και τυρκουάζ νερά δημιουργούν μια απίστευτης ομορφιάς εικόνα.

Η ανατολική και νότια πλευρά της Λευκάδας προσφέρει μικρές και μεγάλες παραλίες, με βότσαλα και παραδεισένια νερά: Λυγιά, Νικιάνα, Περιγιάλι, Νυδρί, Δεσίμι, Πόρος, Αμμούσω, Αγιοφύλι, Βασιλική.

Τοποθεσίες

Δείτε περισσότερα ΜΕΡΗ